5 EASY FACTS ABOUT WWW.TOHUMLARFIDANA.NET DESCRIBED

5 Easy Facts About www.tohumlarfidana.net Described

5 Easy Facts About www.tohumlarfidana.net Described

Blog Article

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte tanıyalım ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu adı verilmektedir.

Sıvı miselimiz yanında nasıl ekim yapılacağına dair ve sonrasında yapılması gerekenlere dair yönerge gönderilmektedir.

Nem oranı yüzde sixty civarında olmalıdır. Nem, özel sistemler ile ayarlanmalıdır. Yere su atmak ya da fıskiye sistemi kurmak mantarların iyi çıkmasını engeller. Ayrıca su serpiştirildiğinde mantar yapraklarına gelen su, yaprakları deler ya da siyah lekeler oluşmasına vesile olur. Sisleme makineleri ile yapay sis oluşturulması tavsiye edilir. 3- İstiridye Mantarı Havalandırma Kayın mantarının yetişmesi için en uygun ortam, oksijeni yüksek ortamdır.

Projeyle, yerli istiridye mantarı tohumu üretilirken, atık durumdaki kahve telvesi de sıfır atık prensibiyle ekonomiye geri kazandırıldı.

As well as gaining access to The best possible.Internet, updating your web browser implies you'll have quite possibly the most existing safety features to guard your personal facts, in addition to more rapidly plus much more precise Show of Web pages.

Şeffaf poşete misel ile karıştırdığınız kompostu ekledikten sonra ağzını bağlayın ve ışık almayan bir bölgeye yerleştirin.

Wheter açık havada veya barınakta tutulduğu zaman, kolonizasyon safhasında kompost çuvalları, twenty five ° C’lik bir maksimum hava sıcaklığında tutulmalıdır.

Kilosu perakende thirty-35 TL arasında değişen istiridye mantarı bir çok ilimizde profesyonel olarak üretilmektedir. Bu yazımızda istiridye mantarı nasıl yetiştirilir, mantar yetiştiriciliği konusunda bilmeniz gerekenler, kompost hazırlama gibi konularda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kültür mantarı nedir? sorusunu cevaplamaya gerek duymayacağım; bunun yerine kültür mantarını evde nasıl yetiştiririz konusunda bir yazı kaleme aldım. Herkesin merakla aradığı soru bu: Evde mantar nasıl yetiştirilir? Hadi baştan sona mantar yetiştiriciliği nasıl yapılırmış okuyalım.

Kayın mantarı selvi mantarı, kavak mantarı gibi farklı isimleri bulunan istiridye mantarının yetiştiriciliği evden iş yapmak ve kazanç sağlamak isteyenler arasında oldukça popülerdir.

Eğer sarı ve hafif kuru istiridye mantarı yetiştirmek isterseniz ortam sıcaklığını bu aşamada 18-23 arasında sabitleyebilirsiniz. İstiridye mantarı yetiştirirken ortamın sıcaklığı soğutma sistemleri ile ayarlanabilir.

Kimyasal madde ve gübre kullanılmadan yetiştirilmesi sebebiyle güvenli mantarlar arasında gösterilir. Hastalık ve zararlılara karşı diğer mantar türlerinden daha dayanıklıdır. Bu sebeple hem evde hem de doğada sağlıklı olarak bulunabilir.

Kompostu oluştururken genellikle pamuk ya da saman kullanılır. Besleyici olması için de kayın ya da kavak ağacının talaşı check here ve kepek kullanılır. Kompostun verimli olması için en az yarısı kuru maddelerden oluşmalı ve kuru maddenin yüzde 5’i kadar da misel olmalıdır. Örneğin 10 kiloluk kompostun en az five kilosu kuru madde ve 250 gramı da misel olmalıdır. Kalan kısım ise suyla tamamlanmalıdır. Bundan daha az misel ve kuru madde bulunan kompostun verimi de düşük olacaktır. Kompostun pH değeri 5,five ile 6,five arasında olmalıdır. Kireç ve alçı ile bu denge sağlanabilir. En uygun kompost, elinizde sıkabildiğiniz ama suyu akmayan komposttur.

Report this page